1914

A. Bok is voor zichzelf een specialistenbedrijf begonnen, hij was namelijk een goede hout- en marmerschilder.

De oprichter van A. Bok & Zn. BV, Abe Bok, geportretteerd door zijn zoon Arnold Bok

1932

In de loop van 1932 werden de werkzaamheden uitgebreid met het decoreren met lakplastiek, waarschijnlijk de eerste structuurverf, deze verf werd vooral veel toegepast in trappenhuizen, restaurants, bioscopen en cafe’s.

1935-1936

In de loop van 1935-1936 kwamen de eerste twee zoons bij het bedrijf en toen zijn zij begonnen om de lakplastiekpasta zelf te maken in de werkplaats. Deze lakplastiek was zo goed, dat zij er dag en nacht werk aan hadden om deze te produceren en de werkplaats te klein werd.

1938

Tegels met daarop het pand aan de Prinsengracht, aangeboden door het personeel ter ere van het 10 jarig bestaan

 

 

 

 

In de loop van de jaren werd ook dit pand echter te klein en werd er gezocht naar een groter pand.

1945

Het pand aan de Bloemgracht

In 1945 konden wij het pand aan de Bloemgracht 191 betrekken. Daar werd nog steeds de lakplastiek gemaakt, en werd de productie uitgebreid met onder andere lijnolieverven en gevelolie.

1946-2014

Omdat er aan de Bloemgracht veel meer ruimte was, zijn we steeds meer producten zelf gaan produceren. Ook werd het assortiment uitgebreid met een zeer uitgebreide selectie schildersgereedschappen, maar ook bijvoorbeeld bladgoud en bladgoudgereedschap.

Herdenkingsbord ter ere van het 25 jarig bestaan van het bedrijf

2015

Begin 2015 hebben we dit mooie pand aan de Bloemgracht moeten verlaten, en zijn we met de winkel verhuisd naar de Spaarndammerstraat 70H, en met de fabriek naar de Gyroscoopweg.

De nieuwe winkel aan de Spaarndammerstraat