Wij maken nog vele soorten echte ouderwetse verven, met name op lijnolie basis. Hieronder vallen bijvoorbeeld de eeuwenoude gevelolie (ook wel muurolie genoemd), die met name in Amsterdam en omstreken na eeuwen nog steeds veel wordt toegepast. De gevelolie wordt standaard geleverd in 4 basis kleuren (midden bruin, donker bruin, zwart, en oxiderood), blank, en in een serie van 8 baksteentinten. Andere producten op pure lijnoliebasis, die wij nog steeds maken in alle mogelijke kleuren en veel worden gebruikt bij oa. restauratie, maar ook steeds meer door particulieren, die graag een milieuvriendelijkere en duurzamere verf willen, zijn bijvoorbeeld:

  • Lijnolieverf (een aflakverf op pure lijnoliebasis, met een glans net boven zijdeglans)
  • Standolieverf (de hoogglans versie van de lijnolieverf)
  • Lijnoliegrondverf (de grondverf van de bovenstaande verven)
  • Een houtolie zonder oplosmiddelen, maar met droging

Een bijzondere vermelding verdient de nieuwe serie olieverven, die speciaal voor de
kunstschilder, restaurateur, en/of decorateur zijn. Het unieke aan deze serie olieverven in 200 ml. tubes is dat elke tube steeds maar één pigment bevat, en zo veel mogelijk pigment (verzadigd) bevat, en totaal geen vulstoffen. Zo wordt de gebrande omber dus echt gemaakt van gebrande omber, en niet van een combinatie van oxidegeel, oxiderood, en oxidezwart, zoals bij de meeste olieverven het geval is. Hetzelfde pigment is dan dus ook droog te koop, in de webwinkel. De olieverven die onder deze serie vallen zijn te herkennen aan de pigmentcode die naast de naam wordt weergegeven. De overige olieverven zijn WEL van dezelfde hoge kwaliteit, maar niet noodzakelijkerwijs uit een enkel pigment gemaakt. Een folder over de serie olieverf met kleurvoorbeelden kunt U hier downloaden.

Daarnaast hebben wij ook een serie half-klassieke verven, onder andere de zogenaamde “klassieke aflakverven”. Deze verven bevatten zowel een moderne hoogwaardige alkydbinder, als pure lijnolie. Het voordeel ten opzichte van de pure olieverven is dat deze verven sneller drogen, minder vergelen, en in alle mogelijke glanzen te maken zijn. In dezelfde serie maken wij ook een klassieke grondverf, impregneer, en vernis.

Bovendien maken we bijvoorbeeld ook nog steeds echte tamponeerverf (een emulsieverf van pigment in olie en in water), combiplamuur (merendeels op lijnoliebasis), glaceerverven voor decoraties (oa. hout en marmerimitaties), maar ook ouderwetse producten zoals wasbeits (tegenwoordig zowel op terpentine- als op waterbasis) en wasolie (op basis van een combinatie van een harde carnaubawas en lijnolie).

19956612_253401068496541_5630032489492591244_o